Forretningsudvikling og forandringsledelse kan være en udfordrende disciplin for virksomheden, da der er mange elementer, der skal koordineres i takt med, at presset og tempoet i organisationen øges. Men selvom det kan være udfordrende, er der intet så positivt som vækst, da det skaber bedre økonomi, og giver alle en mulighed for at vokse både fagligt og menneskeligt. Med andre ord hænger medarbejdernes og virksomhedens interesser nøje sammen, når det kommer til forretningsudvikling. Men forretningsudvikling og strategi handler ikke bare om at skabe vækst. Det handler i lige så høj grad om, at kunne imødekomme den vækst der bliver skabt, så den bliver profitabel uden at gå på kompromis med kvaliteten og kundetilfredsheden. For hænger helheden ikke sammen, vil man hurtigt opleve utilfredshed hos kunderne og vigende økonomiske resultater.
 

Forandringsledelse og forretningsudvikling er en forudsætning for succes

Forretningsudvikling og forandringsledelse er når en virksomhed tør udfordre den eksisterende forretningsmodel og måden der tænkes forretning på. Dette ser vi som en forudsætning for at kunne drive en sund og stærk virksomhed, i en verden med en øget forandringshastighed på grund af globalisering og konstante teknologiske gennembrud.

For at en virksomhed skal kunne ”absorbere” denne udvikling, er det ikke nok kun at nytænke forretningsmodellen – der skal også tænkes i mening og udførelse. Kun ved at tænke disse elementer ind fra start bliver forretningsudvikling en levende del af virksomheden. Vores mål er at forandringen skaber energi – i stedet for at dræne den. Derfor er vores kobling af viden og erfaring fra strategi og ledelse helt essentiel, vi skaber ikke blot en forretningsudvikling med jer, men giver jer muligheden for at gennemføre den.

 

Hvad er en god forretningsplan

En grundlæggende forudsætning for en succesfuld forretningsudvikling eller forandring, er en god forretningsplan.
 
En forretningsplan, er en skriftlig beskrivelse af din virksomheds fremtid. En forretningsplan kan både udformes ad hoc eller løbende og skal beskrive, hvordan virksomheden eller klinikken har tænk sig at udvikle sin forretning. Her beskrives hvad man planlægger at gøre, og hvordan man har tænkt sig at gøre det.
 
Forretningsplanen formidler med andre ord virksomhedens forretningsmål og strategier, men derudover indeholder den også potentielle problemer og hvordan man forventer at løse disse problemer, organisationens struktur samt finansiering og cashflow oversigter.
 
Den tid man bruger til at gøre sin forretningsplan grundig og præcis, og holde den ajourført, er en investering, der kan have stor betydnings på sigt.
 
En god forretningsplan tager udgangspunkt i tre grundlæggende analyser;
 

Forretningsplan og indhold

I denne del af forretningsplanen diskuteres branchen, forretningsstruktur, produktet eller ydelsen samt hvordan man planlægger at gøre virksomheden til en succes.
 

Markedsanalyse og muligheder

Her gennemgås og analyseres potentielle kunde- og markedsmuligheder, hvem de er og hvad der vil få dem til at købe lige netop dine produkter eller ydelser. I denne del af forretningsplanen beskrives også konkurrenterne og hvordan den aktuelle virksomhed placerer sig i forhold til dem. Læs mere om markedsanalyse her.

Økonomisk overblik

Her gennemgås og analyseres indkomst, omkostninger, balance og nøgletal. Typisk vil virksomheden i denne fase behøve hjælp fra en revisor.
 
De tre analyser sammenfattes så i den endelige forretningsplan, der typisk har følgende overskrifter:
  • Resumé
  • Virksomhedsbeskrivelse
  • Markedsstrategier
  • Konkurrenceanalyse
  • Design og udviklingsplan
  • Drift og ledelsesplan
  • Budgetter og udvalgte nøgletal
På baggrund af behov og tidsramme, kan vi hjælpe dig med at tænke alle relevante perspektiver ind i din forretningsplan – også dem som du måske ikke umiddelbart selv havde overvejet eller set som relevante. Dvs. vi vil udfordre forudsætninger og ideer, for at sikre at din virksomheds forretningsplan er ”trykprøvet” inden den implementeres.
 
Da forretningsudvikling stort set involverer samtlige aspekter af en virksomhed (arbejdsgange, personale, økonomi osv.) tilbyder vi at træde ind som midlertidig projektleder, og sammen med virksomheden, sikre at den nye forretningsplan bliver implementeret og solidt forankret i virksomheden.
 
For at kunne yde din virksomhed den bedste rådgivning omkring forretningsudvikling, forandringsledelse og udarbejdelse af en forretningsplan, har vi samlet en række eksperter, såsom finansielle rådgivere, statsautoriserede revisorer, erfarne erhvervsledere og bestyrelsesmedlemmer, der selv har stået med mange af de udfordringer vore kunder møder, og derfor kan vi give en helhedsorienteret og værdiskabende rådgivning.
 
Vi arbejder med forretningsudvikling for virksomheder i alle brancher i hele landet og erfaringen viser, at det ALTID er godt at få uvildig sparring, så man undgår dyre fodfejl og ikke overser oplagte muligheder.